Tort “Zacher” sau Sachertorte, mândria Vienei
Alivancă
Alivanca Sandei Marin (1945)
Aluat pentru coji de choux, ecler și profiterol
Amandine
Așa să faci marțipan (1695)
Babka
Baclava
Baigli cu mac
Banana bread
Bărcuțe Mamaia
Bezele Sarah Bernhardt
Biscuiți de casă cu untură
Blancmange
Brioşe cu ciocolată
Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu (1841)
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
Bulgări de floricele
Carmen Sylva, prăjitura reginei Elisabeta a României
Chec
Chec zebră
Choux pralinée cu craquelin
Clătite Ana Lugojana (1956)
Coşuleţe cu nucă și gem
Cozonac
Cozonac
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Cozonaci aurii
Cremă bavarois
Cremă Chantilly
Cremă de vanilie
Cremă de zahăr ars
Cremă de zahăr ars după Silvia Jurcovan
Cremă frangipane
Crema sau sosul de vanilie al Mariei Maurer (1849)
Crochete Sinaia (1981)
Cum se făcea un tort de migdale în 1695
Cușma lui Guguță
Doboș de casă
Doboș torte de la Ecaterina S. Comșa (1925)
Eclerele lui Iosif Strassman (1981)
Figaro, prăjitura cu gem și bezea a copilăriei optzeciste
Foi cu mere
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Fursecuri
Fursecuri cu alune
Fursecuri cu stafide (Fourstafid/Palets de Dames)
Găluște cu prune (1956)
Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky
Ghisman/Ghismană/Ghișmană
Indiene
Înghețată de ananas Christ Ionin (1865)
Insula plutitoare, varianta sofisticată a laptelui de pasăre
Ischler
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Langue de chats, o rețetă pariziană de la 1935
Lapte de pasăre
Lichiu
Madlenele copilăriei comuniste - Silvia Jurcovan (1987)
Mini cozonaci cu nucă și mac
Mucenici moldovenești
Muhalebiu cu nișastea (1925)
Omletă dulce (Bacalbașa, 1935)
Pancove în glazură cu sare și nucă
Papanași
Papanași
Parfe Sinaia (1981)
Pască cu brânză de vaci - Sanda Marin (1936)
Pască cu ciocolată
Pască cu griș
Pască cu orez
Pască fără aluat
Pavlova cu lemon curd
Piersici
Piersici umplute cu nucă
Pinza, prăjitura care se făcea de Paște la 1874
Pișcoturi de șampanie – blat sau fursec
Plăcintă Cazino (1981)
Plăcintă cu dovleac
Plăcintă cu mere și stafide
Plăcintă cu rubarbă (1987)
Plăcintă de bostan
Plăcintă dobrogeană cu brânză dulce și stafide
Poale-n brâu
Poale-n brâu
Prăjitura Boema
Prăjitură Carpaţi
Prăjitură cu aluat răzuit şi gem
Prăjitură cu foi cu bulion și cremă caramel
Prăjitură cu fructe roşii
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu nucă
Prăjitură cu nuci, cafea și ciocolată
Prăjitură cu piersici
Prăjitură fragedă cu mere
Prăjitura Joffre și tortul care i-a urmat
Prăjitură Parlament
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Prăjtura Caraiman
Pricomigdalele lui Bacalbașa, jurnalist și bon viveur pe la 1935
Profiterolul la Sanda Marin (1936)
Savarinul lui Emil Frederic (1923)
Șmarrn imperial (1927)
Tartă cu cremă de vanilie și fructe de sezon
Tartă cu vișine
Tartă cu vișine “sibiană” (1981)
Tarta portugheză ca a lui Bacalbașa (1935)
Tartă salam de biscuiți și ciocolată
Tarta “de Botoșani” sau coliva-budincă
Tiramisu
Tort Albă ca Zăpada (2022)
Tort Ateneu (1981)
Tort Bibesco
Tort cu mere și cremă de zahăr ars
Tort de cafea Rodica
Tort Diplomat
Tort Lido (1981)
Tort pescăresc (1975)
Tort Richard
Tort „Trunchi de copac” pentru masa de Craciun
Tortă de alune cu ananas aproape ca la 1874
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Tortul dedicat Principelui Nicolae (1923)
Tortul Diplomat sau Charlotte Russe inspirat de Emil Frederic (1923)
Tortul Saint Honoré în varianta Sandei Marin (1945)
Trufe cu ciocolată şi lichior de portocale
Un altfel de tort de biscuiți 1968