Pancove în glazură cu sare și nucă

O rețetă tradițională cu gust de copilărie, reinterpretată de Roxana Blenche, cu o glazură inedită de ciocolată și fulgi de sare.

  

Ingrediente

600 g făină
2 ouă
1 g sare
2 plicuri zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
150 g unt
păstaie de vanilie
150 ml lapte
1 plic drojdie
ciocolată
50 g nuci

Se toarnă 600 de grame de făină într-un bol, după care se adaugă 1 gram de sare și cele două ouă întregi. Tot în această compoziție adăugăm și 2 plicuri de zahăr vanilat și coaja de lămâie.

Topim 150 grame de unt și îl turnăm peste celelalte ingrediente, alături de o păstaie de vanilie. Se amestecă compoziția, după care se încorporează cei 150 ml de lapte și se formează aluatul care se lasă la crescut.

Pe o suprafață unsă cu ulei, întindem aluatul și îl decupăm în forme rotunde, după care adăugăm bucățile obținute în ulei încins. Când acestea își schimbă culoarea în auriu, sunt gata și le putem scoate.

Veți obține niște pancove pufoase care pot fi servite cu glazură de ciocolată, miez de nucă. După plăcerea fiecăruia, se pot presăra și câteva cristale de sare deasupra.