O budincă ce se mănâncă fierbinte, căci rece se întărește și își pierde farmecul.
200 g brânză grasă de vaci
2 ouă
60 g mălai
25 g făină
70 g smântână
30 g zahăr
coajă de lămâie
pentru servit: smântână grasă, dulceaţa preferată.
tavă de 18 x 18 cm
180 grade Celsius
30 min
4 persoanePre-încălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
Amestecați ouăle cu brânza de vaci, zahărul și coaja de lămâie. Se adaugă mălaiul, făina și la final smântâna.
Se toarnă compoziția într-o tavă de 18x18cm (tapetată cu foaie de copt sau dată cu unt și făină) și se coace jumătate de oră sau până se rumenește ori până la proba scobitorii. Se scoate și se taie cât e caldă în pătrate care se servesc fierbinți cu smântână, zice Sanda Marin. Noi am pus și o dulceață acrișoară de caise lângă și a fost minunat!