Marylena Radu
500 g făină
300 g brânză proaspătă de vaci
200 ml lapte
1 cub de drojdie mic
4 ouă
5 linguri de ulei
10 linguri de zahăr
zahăr pudră
esenţă de rom
½ linguriță sare
coajă de lămâie
stafideMod de preparare
Se cerne făina într-un bol. Laptele se încălzește puțin. Într-un castronel punem drojdia, o linguriță de zahăr, o lingură de ulei și laptele și lăsăm drojdia să crească 15-20 de minute. După ce a crescut o adăugăm peste făină, adăugăm și 2 ouă, 5 linguri de zahăr, sarea, esența de rom și amestecăm bine. La final adăugăm și uleiul, mai amestecăm o dată apoi lăsăm la dospit pentru aproximativ o oră (în funcție de cât de cald este în cameră și cât de mult crește).
Pregătire umplutură:
Amestecăm brânza cu 5 linguri de zahăr, un ou, coaja de la o lămâie și stafidele.
Când aluatul este dospit, se fac gogoloaie mici cam cât o minge de tenis de camp. Fiecare gogoloi se întinde (la jumatate se lasă mai groasă foaia), se crestează pe margini în 5-6. Pe jumătate de foaie se adaugă câte o lingură de compoziție, apoi se împăturește, o parte din stânga, una din dreapta și tot așa.
Se mai lasă la crescut pentru 10-15 minute. Se pun în tavă, se ung cu un ou bătut și se dau cu zahăr pudră.
Se lasă la cuptor 35-40 de minute, până sunt rumenite. (Atenție nu dați focul tare pentru că se vor arde și nu se vor coace).
Se obțin aproximativ 20 bucăți în funcție de cât de mari le faceți.