Tort Diplomat

Valentina Ilie

      

Blat

3 ouă
3 linguri de făină
3 linguri de zahăr

Cremă

1l frişcă
250 g mascarpone
10 g gelatină
1 cutie compot ananas
ananas, kiwi, căpşuni
esenţă de vanilie

 

Mod de preparare

Pentru blat albuşurile se bat cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi făina. Se coace la 160-180 grade pentru 20 minute. Se pune mascarpone în frişcă şi se amestecă cu o spatulă, apoi se mixează până se îngroaşă.

Se hidratează gelatina cu 10 linguri de apă pentru 10 minute, apoi se încălzește gelatina în cuptorul cu microunde pentru 10 secunde. Se adaugă peste frişca cu mascarpone plus ananasul, kiwi-ul tăiate cubuleţe şi esenţa de vanilie. Blatul se însiropează cu siropul de la ananas şi se pune într-o formă de tort peste care se pune folie alimentară.

Peste blat se pune crema şi se lasă la frigider peste noape. Când tortul e întărit se scoate din formă şi se ornează cu frişcă şi căpşuni.