Găluște cu prune (1956)
Bărcuțe Mamaia
Mălai dulce (1983)
Parfe Sinaia (1981)
Plăcintă cu rubarbă (1987)
Șmarrn imperial (1927)
Tartă cu vișine “sibiană” (1981)
Tort de cafea Rodica
Tort Lido (1981)
Tort pescăresc (1975)
Tort „Trunchi de copac” pentru masa de Craciun
Crochete Sinaia (1981)
Ghisman/Ghismană/Ghișmană
Muhalebiu cu nișastea (1925)
Tort Albă ca Zăpada (2022)
Clătite Ana Lugojana (1956)
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Tort Ateneu (1981)
Plăcintă Cazino (1981)
Baclava
Tartă cu cremă de vanilie și fructe de sezon
Alivanca Sandei Marin (1945)
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu (1841)
Pască cu brânză de vaci - Sanda Marin (1936)
Poale-n brâu
Tortul dedicat Principelui Nicolae (1923)
Pinza, prăjitura care se făcea de Paște la 1874
Omletă dulce (Bacalbașa, 1935)
Baigli cu mac
Tort “Zacher” sau Sachertorte, mândria Vienei
Prăjitura Joffre și tortul care i-a urmat
Prăjitură Parlament
Babka
Pască cu ciocolată
Pască cu griș
Pască cu orez
Prăjitură cu foi cu bulion și cremă caramel
Tort Richard
Tortă de alune cu ananas aproape ca la 1874
Bulgări de floricele
Choux pralinée cu craquelin
Cum se făcea un tort de migdale în 1695
Eclerele lui Iosif Strassman (1981)
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Bezele Sarah Bernhardt
Înghețată de ananas Christ Ionin (1865)
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Insula plutitoare, varianta sofisticată a laptelui de pasăre
Pavlova cu lemon curd
Tortul Saint Honoré în varianta Sandei Marin (1945)
Amandine
Madlenele copilăriei comuniste - Silvia Jurcovan (1987)
Pască fără aluat
Savarinul lui Emil Frederic (1923)
Figaro, prăjitura cu gem și bezea a copilăriei optzeciste
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Prăjtura Caraiman
Un altfel de tort de biscuiți 1968
Așa să faci marțipan (1695)
Doboș torte de la Ecaterina S. Comșa (1925)
Ischler
Pricomigdalele lui Bacalbașa, jurnalist și bon viveur pe la 1935
Tarta portugheză ca a lui Bacalbașa (1935)
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
Tarta “de Botoșani” sau coliva-budincă
Carmen Sylva, prăjitura reginei Elisabeta a României
Profiterolul la Sanda Marin (1936)
Mucenici moldovenești
Tortul Diplomat sau Charlotte Russe inspirat de Emil Frederic (1923)