Dr. Oetker

Prăjitură cu aluat răzuit şi gem

Cristina Elena Barbălată

   

Pentru aluat

3 gălbenuşuri
1 ou întreg
200 g zahăr pudră
200 g unt 80% grăsime
400 g făină
1 plic de praf de copt
1 esență de vanilie

Pentru umplutură

400 g gem de orice fel
200 g nucă macinată sau tăiată

 

Mod de preparare

Adăugăm într-un bol untul topit. Peste acesta adăugăm zahărul, ouăle şi esența de vanilie. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția.

Cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt. Apoi o punem peste compoziţia inițială și frământăm  până când totul devine un aluat omogen.

Acest aluat îl împărțim în două părți egale, una o punem în folie alimentară și o dăm la frigider pentru aproximativ o oră.

Între timp amestecăm gemul cu nuca măcinată sau tăiată.

După ce trece o oră, scoatem bucata de aluat din frigider.

Jumătatea de aluat rămasă afară o întindem în tavă (35x40 cm) în care am pus hârtie de copt, peste aceasta adăugăm compoziția de gem, apoi răzuim și cealaltă jumătate de aluat, scoasă din frigider, peste gem.

Dăm la cuptor prăjitura la 180 de grade, circa 40 de minute.