Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora din componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu lemon curd-ul de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masă familiei.
300 g frişcă
50 g zahăr pudră
½ păstaie de vanilieBateți frișca cu zahărul și semințele din păstaia de vanilie până obțineți o spumă stabilă care poate fi turnată cu poche-ul.
Recomandare de folosire – pentru decorarea torturilor sau pentru deserturi la pahar.
Un exemplu de desert la care se poate folosi crema Chantilly este tortul Saint Honore.
În acest caz, cantitățile utilizate pentru pregătirea cremei Chantilly sunt mult mai reduse decât la rețeta de bază de mai sus, deoarece tortul Saint Honore are nevoie de o cantitate mai mică de cremă și este mult mai puțin dulce, având în vedere că choux-urile utilizate în pregătirea acestui tort au și zahăr caramel peste ele.
150 g frişcă
10 g zahăr pudră