Dr. Oetker - de 25 de ani în România
Dulce Românie
  • O istorie a prăjiturilor
  • Poveşti dulci
  • Cofetari şi cofetării
  • Reţete vechi pe gusturi noi
  • Dulce de sezon
  • Cămara cu ingrediente
  • Reţete de la voi
  1. Acasă
  2. Rețete vechi pe gusturi noi
  3. Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată

Mirela Morut

   

Ingrediente

2 ouă
100 g zahăr
10 ml lapte
100 g unt
150 g făină
7 g praf de copt
30 g cacao
100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu ouăle. Apoi se adaugă treptat laptele, untul moale, făina cernută, cacaua şi praful de copt. Se omogenizează bine. Se adaugă ciocolata neagră rasă. Se omogenizează şi se toarnă în forma de brioşe. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute la 200 grade. Poftă bună!

brioşe cu ciocolată transilvania
Mai multe articole
 
Dr. Oetker - de 25 de ani în România
Mai multe articole Glazură de ciocolată Glazură de ciocolată Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora din componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la prăjitura Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu crema lemon curd de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masa familiei! Fursecuri Fursecuri Alina Costea Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923 Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923 O rețetă adaptată după cea propusă de Emil Frederic, în cartea sa din 1923 și care, coroborată cu rețeta oferită de Sanda Marin un deceniu mai târziu, ne surprinde prin absența oricărui tip de umplutură.
Oameni care ne inspira Cușma lui Guguță Cușma lui Guguță Cușma lui Guguță, o comoară culinară a regiunii Moldovei, adusă în casele voastre de Cristian Boca. Oameni care ne inspira Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky Fata care gătește cu flori ne propune o rețetă veche de peste două sute de ani cu zestre culinară din Aradul ei natal: Găluștele slovăcești. Aflăm de la ea, că aceste pâinici din aluat simplu, dospit de două ori și copt pe aburi, sunt cunoscute și sub denumirea de Găluște tăuțești, Găluște dospite sau mai simplu, Găluște sau Halușke de Nădlac. Reţete vechi pe gusturi noi Tort Ateneu (1981) Tort Ateneu (1981) Iosif Strasman și Ion Radu, autorii rețetei de bază, sunt foarte schematici în descrierea acestei rețete și, tributari spiritului epocii, îmbracă tortul în cremă.
Facebook Instagram YouTube Pinterest
  • Contact
  • Informații legale
  • Politica de confidenţialitate
  • Informații despre cookie-uri
  • Conformitate
©2025 Dr. Oetker RO SRL
Proiect realizat în colaborare cu:
Cosmin Dragomir
Adriana Sohodoleanu
Soluționarea Alternativă a Litigiilor Soluționarea online a Litigiilor

 

Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai mult Am înţeles