Deși se numește înghețată, acesta s-a dovedit a fi de fapt un sorbet; rapid, simplu și lejer, el va sta bine în congelator pentru a însoți apoi în farfurie diverse prăjiturele (de exemplu: brownies).
250 g ananas proaspăt sau din compot
150 g apă
75 g zahăr
sucul unei jumătăţi de lămâie
2-3 porțiiSe face un sirop din apă cu zahăr și suc de lămâie - se fierbe suficient cât să se simtă alunecos la degete (nu testați acest lucru decât după ce mostra de sirop s-a răcit altfel există risc de arsură).
Ananasul se mărunţește la blender cât de fin posibil. Ionin ne spune să strecurăm prin sită “apăsând cu lopățica cât să treacă și carnea ananasului”. Se amestecă cele două compoziții și se pune în șerbetieră, zice Ionin mai departe. Noi am pus în caserolă cu capac, am dat la congelator și am mai amestecat din când în când ca să nu facă ace de gheață.