Dina Flutur
Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu un praf de sare până devin ferme. Adăugăm zahărul și mixăm bine.
Adăugăm pe rând gălbenuşurile, uleiul și apa, după care încorporăm cu ajutorul unei spatule făina.
Punem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelăm. (dimensiuni tavă 25x35 cm).
Coacem la 180 grade, pentru circa 30 minute.
Lăsăm blatul să se răcească, după care punem în strat subțire borcanul de dulceaţă.
Frecăm mascarponele cu zahărul pudră până devine cremos.
Mixăm smântâna dulce pentru frișcă până devine fermă și o amestecăm cu mascarponele.
Dizolvăm gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, o adăugăm în cremă și încorporăm. Întindem jumătate din cremă peste stratul de dulceaţă si nivelăm.
Eu pun prajitura în tavă cu pereţi detaşabili pentru o încorporare perfectă!
Dăm la frigider și pregătim jeleul de fructe.
Fructele roşii le amestecăm cu zahărul și apa și le punem să fiarbă la foc mic. Când compoziția începe să se lege dăm deoparte și cât încă este fierbinte, adăugăm gelatina.
Lăsăm să se racească complet și apoi adăugăm jumatate din jeleu (eu pun toate fructele din jeleu, iar pentru partea de deasupra las doar sucul rezultat din jeleu) peste crema mascarpone și îl întindem pe toată suprafața prăjiturii.
Dăm la frigider şi după ce se întăreşte jeleul punem cealaltă parte de cremă și jeleul de deasupra pe care eu îl pun cu cat mai puține fructe pentru a se tăia mai ușor prăjitura.
Prăjitura se ține la frigider peste noapte, apoi o tăiem cuburi, având grijă să ștergem cuțitul înainte de fiecare felie!