Dr. Oetker

Pișcoturi de șampanie – blat sau fursec

Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora dintre componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la tortul Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la prăjitura Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu lemon curd-ul de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masa familiei!

    

Ingrediente

170 g unt
210 g zahăr pudră
3 albuşuri
210 g făină
180 grade Celsius

Inmuiați untul tăiat bucățele - nu trebuie topit ci doar să devină cremos. Luați de lângă sursa de căldură și adăugați în această ordine zahărul pudră și albușurile, amestecând bine după fiecare. Puneți făina în etape și omogenizați compoziția amestecând cu o lingură.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți compoziția obținută într-un poche cu dui simplu, mediu. Tapetați cu o foaie de copt tava aragazului.

Turnați pe această foaie bastonașe, cercuri sau alte forme, după cum doriți să folosiți produsul.

Coaceți apoi la 160 grade Celsius, pentru 12-14 minute. Când e gata, scoateți din cuptor, pudrați cu zahăr și lăsați să se răcească.

Recomandări de folosire: rețeta poate fi folosită pentru realizarea unor fursecuri moi sau a unui blat de tort de tip Diplomat.