Mini cozonaci cu nucă și mac

Flori Dante

   

Pentru aluat

900 g făină
300 g margarina
3 ouă
50 g drojdie
8 linguri de zahăr
1 cană de lapte

Pentru umplutură

500 g nucă măcinată
300 g de zahăr
5 albușuri de ou
250 g mac
100 ml lapte

 

Mod de preparare

Pentru aluat, se freacă margarina cu făina, se adaugă ouăle, zahărul și drojdia dizolvată în puțin lapte cu zahăr; se amestecă bine și se lasă la crescut circa 30 minute. Între timp, pregătim umpluturile.

Cele 5 albușuri le batem bine, adăugăm zahărul, apoi nuca măcinată pe care o adăugăm treptat, amestecând ușor. Măcinăm macul, adăugăm laptele și zahărul și îl punem la fiert până se îngroașă compoziția, apoi îl lăsăm la răcit.

După ce a crescut aluatul, îl frământăm până se omogenizează, îl împărțim în 12 bile pe care le întindem în 12 foi. Pe fiecare foaie, adăugăm compoziția: 6 cu mac și 6 cu nucă, se rulează și se ung cu gălbenuș de ou. Se dă la cuptor circa 40 de minute, se verifică cu o scobitoare dacă este copt.