Nicoleta Ciobanu
6 gălbenuşuri
3 linguri de ulei
1 praf de copt
7 linguri lapte
300 g unt
200 g zahăr pudră
800 g făină
1 praf de sare
6 albuşuri
400 g de nucă măcinată
5 plicuri de zahăr vanilat
200 g de zahăr
dulceaţă de vișine
zahăr pudră
bezea sau bomboane
Mod de preparare
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul pudră, apoi se adaugă laptele, untul moale, uleiul, praful de copt. Se amestecă bine toate apoi se încorporează făina și se frământă bine până când aluatul nu se mai lipeşte de mână. Se lasă la odihnit 30 min timp în care ungem formele cu ulei (eu prefer untura de porc). Apoi facem biluțe de apox 40 g fiecare și le așezăm în forme, apăsăm bine pe biluță ca să acopere forma uniform până la margini. Apoi se pune câte o linguriţă de dulceaţă de vişine în fiecare formă peste aluatul întins. Peste dulceaţă adăugăm bezeaua bătută cu zahărul și nuca -1 lingură din compoziție la fiecare formă.
Se pun la cuptor aprox 20 -25 min.
Se scot din formă fierbinţi și se dau la răcit.
Apoi se decorează după cum doriţi: bezea albă sau colorată, bombonele, zahăr pudră.
Din această compoziţie ies 60 de coşuleţe.
Poftă bună!