Cristina Apreutesei
500 g făină
200 g unt
1 praf de copt
100 g zahăr
2 ouă
coajă de lămâie
esenţă de vanilie
150 g smântână
200 g nucă măcinată
miezul după ce scobim piersica
150 g zahăr
esenţă de vanilie
lapte sau siropul de la o conservă de piersici
colorant alimentar galben şi roșu amestecat cu un pic de sirop sau lapte
Mod de preparare
Într-un bol amestecăm făina cu zahărul, praful de copt, coaja de lămâie, facem o adâncitură, adăugăm untul tăiat cubulețe, oul bătut.
Începem să frământăm cu mâna adăugând treptat smântâna până obținem un aluat nelipicios și elastic.
Împărțim aluatul în 2 bucăți pe care le învelim în folie alimentară și dăm la rece 30 minute.
Modelăm biluţe din acest aluat. O biluţă trebuie să aibă maxim 30 de grame. Puteţi să cântăriţi biluţele pentru că ele trebuie să aibă aceeaşi dimensiune şi greutate. Nu le faceţi foarte mari. Biluţele se aplatizează şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor aproximativ 20 de minute. Apoi se lasă la răcit.