Un desert sățios și relativ nou, despre care se zice că a apărut în ultimele decenii în meniul Hanului Ana Lugojana dintre Lugoj și Făget.
Noi am găsit o rețetă de budincă de clătite cu brânză de vaci într-o carte de bucate din 1956, semnată de Sevastos și suntem tentați să credem că actualul desert s-a construit pe o astfel de rețetă pre-existentă, adăugându-i-se bezeaua ca upgrade.
Din această rețetă rezultă circa 4-5 porții.
Amestecați bine toate ingredientele astfel încât să nu existe cocoloașe de făină. Când este gata puteți pune compoziția la frigider pentru a o folosi la momentul dorit (stă bine la rece și peste noapte).
Apoi pregătiți 8-10 clătite și puneți-le deoparte.
Amestecați toate cele de mai sus într-un bol și lăsați umplutura rezultată deoparte, pentru a o folosi mai târziu, pentru asamblarea clătitelor.
Combinați toate ingredientele de mai sus și țineți sosul la îndemână.
Asamblare
Ungeți cu unt un vas mare dreptunghiular sau 4 vase mici, individuale (cele de lut/ceramică rustică sunt foarte potrivite).
Puteți umple fiecare clătită cu cremă de brânză și împacheta astfel încât să nu curgă compoziția, aranjându-le în vase individuale; clătitele se pot aranja rulate într-un vas mare sau sub formă de tort - alternând foile cu cremă și presărând stafidele peste fiecare foaie în parte.
Turnați la final sosul peste ele și dați la cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatură de 170-180 grade Celsius.
Între timp bateți cele 3 albușuri rămase de la sos, împreună cu un plic de zahăr vanilat. Când s-a copt budinca puneți bezeaua rezultată peste ea și dați la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru circa 10 minute, având grijă să nu se rumenească prea tare.
Serviți la masă cât budinca este caldă.