Papanași

Gina Maria Talpa

   

Ingrediente

100 g zahăr
400 g făină
500 g brânză dulce de vaci
2 ouă
coajă de lămâie
1 pliculeț praf de copt
puțină sare
ulei pentru prăjit
250 g smântână grasă
Dulceață (de preferat o dulceață mai acrișoară, ex: fructe de pădure/zmeură)

Mod de preparare:

Într-un castron se pune brânză dulce de vaci după ce a fost bine stoarsă. Se adaugă sarea, coaja de lămâie și zahărul, apoi se amestecă.

Mai apoi putem adăuga cele 2 ouă și amestecăm. Acum este momentul în care adăugăm făina puțin câte puțin și amestecăm până când încorporăm toată făina. Aluatul trebuie să nu se lipească de mâini, dar nici să fie prea tare.

După ce am amestecat foarte bine aluatul începem să formăm papanașii: se pot face în jur de 8 papanași din această compoziție, depinde cât de mari ne dorim să fie. Formăm din aluat 8 gogoși și 8 biluțe.

Punem la încins uleiul și după ce este bine încins, începem să prăjim papanașii.

La sfârșit se servesc împreună cu smântâna grasă și dulceața. Poftă bună!