Banana bread

O rețetă modernă și ușor de făcut, propusă de bloggerițe de la @Cosanzenele.gatesc

  

2 banane mari, bine coapte
250 g făină
100 g unt
50 g zahăr
2 ouă
un plic praf de copt
vanilie
coajă de portocale (opţional)
o mană de nuci mărunţite (opţional)
fulgi de ciocolată (opţional)
1 banană, pentru decorare
160 grade Celsius

Mărunțim bananele curățate de coajă și le pasăm bine, până obținem o pastă. Amestecăm apoi untul (la temperatura camerei sau topit) cu zahărul și adăugăm treptat câte un ou. Adăugăm și bananele în această compoziție. Dacă bananele pe care le folosim sunt foarte dulci, nu mai este nevoie să adăugam și zahărul.

Separat se amestecă făina cu praful de copt, vanilia (dacă este uscată- păstaie de vanilie), coaja de portocale și se adaugă totul în compoziția cu banane. Continuăm să amestecăm bine, în timp ce încorporăm și restul de ingredientele rămase - nucile și fulgii de ciocolată.

Se pune compoziția rezultată într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, se presară puține nuci mărunțite, câțiva fulgi de ciocolată și se adaugă la final și banana de décor, tăiată pe jumătate.

Se introduce la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 50-60 minute.

Pentru mai multe propuneri de deserturi și alte rețete delicioase  pe care le pregătesc fetele Cosânzene, puteți afla detalii pe pagina lor de Instagram,  aici