Chec zebră

Alina Ferent

   

Ingrediente

5 ouă
200 g făină
120 g zahăr
40 ml de ulei
2 linguri de cacao
2 pliculețe de zahăr vanilat
esență de rom
1 pliculeț de praf de copt
puțină sare
opțional câteva nuci

Mod de preparare

Separăm ouăle, batem albușurile spumă cu sarea, zahărul vanilat și treptat adăugăm zahărul și mixăm până devine o spumă tare. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul și adăugăm treptat peste albușuri amestecând cu o spatulă. Treptat adăugăm câte o lingură de făină și praful de copt. Într-un bol, separat, amestecăm bine cacaua cu 2-3 linguri de apă până se dizolvă și adăugăm jumatate din aluat.

Într-o tavă tapetată cu hartie de copt punem o lingură aluat cu cacao, o lingură aluat fără cacao, până terminăm toată compoziția. Opțional, putem adăuga deasupra câteva nuci.

Punem la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru 30 minute.

Poftă bună!