Dr. Oetker - de 25 de ani în România
Dulce Românie
  • O istorie a prăjiturilor
  • Poveşti dulci
  • Cofetari şi cofetării
  • Reţete vechi pe gusturi noi
  • Dulce de sezon
  • Cămara cu ingrediente
  • Reţete de la voi
  1. Acasă
  2. Rețete vechi pe gusturi noi
  3. Trufe cu ciocolată şi lichior de portocale

Trufe cu ciocolată şi lichior de portocale

Didina Iftim

  

Ingrediente

250 g ciocolată neagră
100 g unt
2 gălbenuşuri
180 g zahăr tos
2 linguri de lichior de portocale
cacao pudră pentru decor

Mod de preparare

Topim ciocolata şi untul la foc mic, luăm crăticioara de pe foc și adăugăm gălbenuşurile, zahărul şi lichiorul.

Lăsăm să se răcească apoi facem cu mâna biluţe din acest amestec, le dăm prin cacao pudră.

Poftă bună!

trufe cu ciocolată lichior de portocale tara romaneasca
Mai multe articole
 
Dr. Oetker - de 25 de ani în România
Mai multe articole Clătite Ana Lugojana (1956) Clătite Ana Lugojana (1956) Un desert sățios și relativ nou, despre care se zice că a apărut în ultimele decenii în meniul Hanului Ana Lugojana dintre Lugoj și Făget. Pască cu orez Pască cu orez Sanda Marin oferă un număr generos de rețete și variante de pască în cartea sa de bucate. Noi am încercat trei dintre ele - le găsiți pe toate pe site, plus o variantă modernă de pască fără aluat. Cum se făcea un tort de migdale în 1695 Cum se făcea un tort de migdale în 1695 Da, în Transilvania secolului XVII la curtea principelui se mânca tort de migdale (sigur, tort pe vremea aceea nu însemna ceea ce înțelegem noi prin acest termen, după cum vedeți în imagini).
Mix & Match Glazură de ciocolată Glazură de ciocolată Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora din componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la prăjitura Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu crema lemon curd de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masa familiei! Reţete primite de la voi Piersici umplute cu nucă Piersici umplute cu nucă Cristina Apreutesei Reţete vechi pe gusturi noi Poale-n brâu Poale-n brâu Sunt multe rețete de brânzoaice, brânzoici sau poale-n brâu și multe se auto-denumesc originale, tradiționale, moldovenești, ca la mama acasă etc.
Facebook Instagram YouTube Pinterest
  • Contact
  • Informații legale
  • Politica de confidenţialitate
  • Informații despre cookie-uri
  • Conformitate
©2025 Dr. Oetker RO SRL
Proiect realizat în colaborare cu:
Cosmin Dragomir
Adriana Sohodoleanu
Soluționarea Alternativă a Litigiilor Soluționarea online a Litigiilor

 

Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai mult Am înţeles