O istorie a prăjiturilor
Poveşti dulci
Cofetari şi cofetării
Reţete vechi pe gusturi noi
Dulce de sezon
Cămara cu ingrediente
Reţete de la voi
Acasă
Căutare
Căutare
Căutarea "rom" a generat 153 de rezultate.
Reţete
Alivancă
Amandine
Babka
Baclava
Bărcuțe Mamaia
Bezele Sarah Bernhardt
Blancmange
Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu (1841)
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
Bulgări de floricele
Carmen Sylva, prăjitura reginei Elisabeta a României
Chec
Choux pralinée cu craquelin
Coşuleţe cu nucă și gem
Cozonac
Cozonac
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Cozonaci aurii
Cremă bavarois
Cremă de zahăr ars
Cremă frangipane
Crochete Sinaia (1981)
Cum se făcea un tort de migdale în 1695
Doboș de casă
Eclerele lui Iosif Strassman (1981)
Figaro, prăjitura cu gem și bezea a copilăriei optzeciste
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Fursecuri
Fursecuri cu stafide (Fourstafid/Palets de Dames)
Găluște cu prune (1956)
Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky
Ghisman/Ghismană/Ghișmană
Indiene
Înghețată de ananas Christ Ionin (1865)
Insula plutitoare, varianta sofisticată a laptelui de pasăre
Ischler
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Lapte de pasăre
Madlenele copilăriei comuniste - Silvia Jurcovan (1987)
Mălai dulce (1983)
Mucenici moldovenești
Muhalebiu cu nișastea (1925)
Omletă dulce (Bacalbașa, 1935)
Papanași
Papanași
Parfe Sinaia (1981)
Pască cu brânză de vaci - Sanda Marin (1936)
Pască cu ciocolată
Pască cu griș
Pască cu orez
Pască fără aluat
Pavlova cu lemon curd
Piersici
Plăcintă Cazino (1981)
Plăcintă cu mere și stafide
Plăcintă cu rubarbă (1987)
Plăcintă de bostan
Plăcintă dobrogeană cu brânză dulce și stafide
Poale-n brâu
Poale-n brâu
Prăjitură Carpaţi
Prăjitură cu aluat răzuit şi gem
Prăjitură cu foi cu bulion și cremă caramel
Prăjitură cu nucă
Prăjitura Joffre și tortul care i-a urmat
Prăjitură Parlament
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Prăjtura Caraiman
Pricomigdalele lui Bacalbașa, jurnalist și bon viveur pe la 1935
Profiterolul la Sanda Marin (1936)
Savarinul lui Emil Frederic (1923)
Șmarrn imperial (1927)
Tartă cu cremă de vanilie și fructe de sezon
Tartă cu vișine
Tarta portugheză ca a lui Bacalbașa (1935)
Tartă salam de biscuiți și ciocolată
Tiramisu
Tort Albă ca Zăpada (2022)
Tort Ateneu (1981)
Tort Bibesco
Tort de cafea Rodica
Tort Lido (1981)
Tort pescăresc (1975)
Tort Richard
Tort „Trunchi de copac” pentru masa de Craciun
Tortă de alune cu ananas aproape ca la 1874
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Tortul Diplomat sau Charlotte Russe inspirat de Emil Frederic (1923)
Tortul Saint Honoré în varianta Sandei Marin (1945)
Trufe cu ciocolată şi lichior de portocale
Un altfel de tort de biscuiți 1968
Articole
Vezi mai multe
›
Altfel de cozonaci: baigli, panettone, rosenkrantz
Anca Toporanca, nepoata lui Tudor Vladimirescu, specialistă în… dulceţuri şi şerbeturi
Bucureştiul dulce al scriitorului I.A. Bassarabescu
×
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai mult
Am înţeles