Dr. Oetker

Mălai dulce (1983)

O rețetă simplă, din popor, gustoasă și rapidă.

Adaptată din volumul "Din bucătăria țărănească tradițională, Cartea sătencei", apărută la Editura Ceres.

100 g mălai
40 g făină
200 ml lapte
1 ou
20 g zahăr
20 ml ulei
vanilie
20 g unt
1/2 plic drojdie instant
ulei pentru uns tava
180 grade Celsius
20 minute

Înfierbântați bine laptele și turnați-l peste mălai pentru a-l opări. Lăsați să se răcească apoi adăugați oul, făina, drojdia, untul, uleiul și vanilia.

Turnați compoziția rezultată într-o tavă de 20 cm diametru, unsă bine cu ulei și coaceți la 180 grade Celsius în cuptorul pre-încălzit, timp de circa 20 minute.

Tăiați apoi cuburi și bucurați-vă de mălaiul dulce cald, cu smântână.

Variantă: când sunt dovlecii în sezon se pot adăuga în compoziție bucățele de dovleac fiert, caz în care aromatizarea se face și cu puțină scorțișoară.