Tort “Zacher” sau Sachertorte, mândria Vienei
Alivanca Sandei Marin (1945)
Aluat pentru coji de choux, ecler și profiterol
Aluat sable breton (aluat de tartă)
Amandine
Babka
Baclava
Baigli cu mac
Bărcuțe Mamaia
Bezele Sarah Bernhardt
Biscuiți de casă cu untură
Brioşe cu ciocolată
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
Bulgări de floricele
Carmen Sylva, prăjitura reginei Elisabeta a României
Chec
Chec zebră
Choux pralinée cu craquelin
Cozonac
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Cozonaci aurii
Cremă bavarois
Cremă de vanilie
Cremă de zahăr ars
Cremă de zahăr ars după Silvia Jurcovan
Cremă frangipane
Cum se făcea un tort de migdale în 1695
Doboș de casă
Doboș torte de la Ecaterina S. Comșa (1925)
Eclerele lui Iosif Strassman (1981)
Foi cu mere
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Fursecuri
Fursecuri cu stafide (Fourstafid/Palets de Dames)
Găluște cu prune (1956)
Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky
Ganache Montee
Ghisman/Ghismană/Ghișmană
Înghețată de ananas Christ Ionin (1865)
Ischler
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Lapte de pasăre
Mini cozonaci cu nucă și mac
Omletă dulce (Bacalbașa, 1935)
Pancove în glazură cu sare și nucă
Papanași
Papanași
Papanași
Parfe Sinaia (1981)
Pască cu brânză de vaci - Sanda Marin (1936)
Pască cu ciocolată
Pască cu griș
Pască cu orez
Pavlova cu lemon curd
Pinza, prăjitura care se făcea de Paște la 1874
Plăcintă cu dovleac
Plăcintă cu mere și stafide
Plăcintă cu rubarbă (1987)
Plăcintă dobrogeană cu brânză dulce și stafide
Poale-n brâu
Poale-n brâu
Prăjitură Carpaţi
Prăjitură cu aluat răzuit şi gem
Prăjitură cu foi cu bulion și cremă caramel
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu morcov de post
Prăjitură cu nucă
Prăjitură cu nuci, cafea și ciocolată
Prăjitură cu piersici
Prăjitură fragedă cu mere
Prăjitura Joffre și tortul care i-a urmat
Prăjitură Parlament
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Prăjtura Caraiman
Pricomigdalele lui Bacalbașa, jurnalist și bon viveur pe la 1935
Profiterolul la Sanda Marin (1936)
Șmarrn imperial (1927)
Tartă cu cremă de vanilie și fructe de sezon
Tartă cu vișine “sibiană” (1981)
Tarta portugheză ca a lui Bacalbașa (1935)
Tort Albă ca Zăpada (2022)
Tort Ateneu (1981)
Tort cu mere și cremă de zahăr ars
Tort de cafea Rodica
Tort Lido (1981)
Tort pescăresc (1975)
Tort „Trunchi de copac” pentru masa de Craciun
Tortă de alune cu ananas aproape ca la 1874
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Tortul dedicat Principelui Nicolae (1923)
Tortul Diplomat sau Charlotte Russe inspirat de Emil Frederic (1923)
Tortul Saint Honoré în varianta Sandei Marin (1945)
Un altfel de tort de biscuiți 1968