Lăcrămioara Ungureanu
12 linguri cu vârf de morcov ras
12 linguri de ulei
12 linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
făină
gem de mere sau prune
miez de nucăMod de preparare
Această rețetă de prăjituri o ştiu de când eram copil și o făceam împreună cu mama mea. Cel mai des o fac când suntem în post.
Se pun toate ingredientele la un loc și se amestecă. Apoi adăugăm făina până nu se mai prinde aluatul de mână. Împărţim aluatul în două. În tavă se pune hârtie de copt. Foile se întind pe făină.
Întindem prima foaie şi o punem în tavă. Peste prima foaie punem gem de mere sau de prune amestecat cu nuca măcinată. Punem şi a doua foaie şi o dăm la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute .
Se taie după ce s-a răcit.
Poftă bună!