Dr. Oetker

Aluat sable breton (aluat de tartă)

Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora din componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la prăjitura Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu crema lemon curd de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masa familiei!

  

Ingrediente

1 ou
5 g zahăr
90 g unt
150 g făină
9 g apă foarte rece
păstaie de vanilie
sare
180 grade Celsius

Se pun toate ingredientele de mai sus în bolul robotului și se amestecă bine cu paleta până se strânge aluatul într-o bilă. Se pune în folie și se lasă la rece cel puțin două ore sau chiar peste noapte.

Preîncălziti cuptorul la 180 grade Celsius. Întindeți o foaie de aluat de circa 0,5 cm înălțime și  decupați un cerc de 25 cm diametru cu ajutorul unei farfurii. Dacă va mai rămâne puțin aluat îl puteți coace sub formă de coajă de tartă, biscuiți sau îl puteți congela pentru a-l folosi altădată.

Coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-22 minute.