Mix & Match dezmembrează deserturi istorice testate în bucătăria noastră în ideea folosirii unora din componentele lor în alte combinații - spre exemplu, blatul de la Doboș și crema de la Charlotte Russe, aluatul de tartă umplut cu ganache-ul de la prăjitura Caraiman sau biscuitul de la Ischler cu crema lemon curd de la Pavlova. Îndrăznește să combini după intuiție și inspirație și vei avea mereu deserturi noi pe masa familiei!
Este o rețetă cu origini pariziene, cea mai cunoscută utilizare a ei fiind în cadrul procesului de preparare a prăjiturelelor sau a tortului Joffre.
135 g ciocolată neagră de calitate
100 g frişcă
100 g untTopiți ciocolata neagră la bain marie. Înfierbântați frișca separat și apoi uniți cele două compoziții amestecând pentru a omogeniza. Luați de pe bain marie și adăugați untul tăiat cubulețe. Amestecați pentru a topi untul și pentru a se încorpora bine. Lăsați apoi la rece minim 3-4 ore.
Scoateți din frigider și bateți la robot ca pe albușuri. Veți obține o spumă care are ținută și poate fi turnată cu poche-ul, păstrându-și forma.
Transferați apoi ganache-ul bătut spumă într-un poche cu dui de 2,5 cm și decorați după preferințe.