Papanași

Tatiana Sorina Răgușitu

   

Ingrediente

400 g brânză de vaci
300 g făină
½ plic praf de copt (1 linguriţă rasă)
2 ouă
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
coajă rasă de la o lămâie
smântână
dulceaţă de afine

Mod de preparare

Într-un castron încăpător am pus mai întâi brânza de vaci. Am adăugat ouăle întregi, sarea, vanilia și coaja rasă de lămâie și am omogenizat totul cu un mixer de mână. Amestecul trebuie să fie cremos și fără cocoloașe. Am omogenizat totul cu mâna, fără să frământ mult, obținând un aluat moale. Am acoperit aluatul cu folie de plastic şi l-am pus deoparte. După ce l-am lăsat un pic la odihnit, am tapetat masa, am întins o foaie şi am decupat cu un pahar câteva bucăţi şi am făcut şi tot atâtea bile. Le-am prăjit în uleiul încins. După ce s-au răcit am pus deasupra smântână şi dulceaţă de afine.