O istorie a prăjiturilor
Poveşti dulci
Cofetari şi cofetării
Reţete vechi pe gusturi noi
Dulce de sezon
Cămara cu ingrediente
Reţete de la voi
Acasă
Căutare
Căutare
Căutarea "lapte" a generat 64 de rezultate.
Reţete
Babka
Baigli cu mac
Blancmange
Brioşe cu ciocolată
Choux pralinée cu craquelin
Coşuleţe cu nucă și gem
Cozonac
Cozonac
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Cozonaci aurii
Cremă bavarois
Cremă de vanilie
Cremă de zahăr ars
Cremă de zahăr ars după Silvia Jurcovan
Crema sau sosul de vanilie al Mariei Maurer (1849)
Crochete Sinaia (1981)
Doboș de casă
Eclerele lui Iosif Strassman (1981)
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Fursecuri cu stafide (Fourstafid/Palets de Dames)
Găluște dospite slovăcești de Nădlac – Kysnuté Halušky
Ghisman/Ghismană/Ghișmană
Insula plutitoare, varianta sofisticată a laptelui de pasăre
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Lapte de pasăre
Lichiu
Mălai dulce (1983)
Mini cozonaci cu nucă și mac
Mucenici moldovenești
Muhalebiu cu nișastea (1925)
Pancove în glazură cu sare și nucă
Pască cu brânză de vaci - Sanda Marin (1936)
Pască cu ciocolată
Pască cu griș
Pască cu orez
Piersici
Pinza, prăjitura care se făcea de Paște la 1874
Plăcintă cu dovleac
Plăcintă cu mere și stafide
Poale-n brâu
Poale-n brâu
Prăjitura Boema
Prăjitură Carpaţi
Prăjitură cu foi cu bulion și cremă caramel
Prăjitură cu nucă
Prăjitură cu nuci, cafea și ciocolată
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Profiterolul la Sanda Marin (1936)
Savarinul lui Emil Frederic (1923)
Șmarrn imperial (1927)
Tartă cu cremă de vanilie și fructe de sezon
Tartă salam de biscuiți și ciocolată
Tarta “de Botoșani” sau coliva-budincă
Tort Albă ca Zăpada (2022)
Tort Bibesco
Tort cu mere și cremă de zahăr ars
Tort Lido (1981)
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Tortul Diplomat sau Charlotte Russe inspirat de Emil Frederic (1923)
Tortul Saint Honoré în varianta Sandei Marin (1945)
Un altfel de tort de biscuiți 1968
Articole
De când dă pasărea lapte? Povestea unui desert din copilărie
Folosim lapte de migdale de dinainte de Mihai Viteazul
Friganelele, un desert de 2000 de ani
×
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai mult
Am înţeles