O istorie a prăjiturilor
Poveşti dulci
Cofetari şi cofetării
Reţete vechi pe gusturi noi
Dulce de sezon
Cămara cu ingrediente
Reţete de la voi
Acasă
Reţete
Moldova
Reţete
Alivancă
Alivanca Sandei Marin (1945)
Babka
Budinca de cartofe a lui Kogălniceanu (1841)
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
Chec zebră
Cozonac moldovenesc Emil Frederic, 1923
Faguri
Frigănele și varianta lor mai bogată, pâinea spaniolească
Fursecuri cu alune
Julfă, pelincuțe, scutecele Domnului sau turte moldovenești cu cânepă
Kogălniceanu și Negruzzi, pionerii artei culinare în Moldova
Mucenici moldovenești
Piersici umplute cu nucă
Poale-n brâu
Prăjitură Carpaţi
Prăjitură cu fructe roşii
Prăjitură cu morcov de post
Savarinul lui Emil Frederic (1923)
Tarta “de Botoșani” sau coliva-budincă
Tort Diplomat
Tortul dedicat Principelui Nicolae (1923)
Articole
Babka, cozonacul denumit aşa în cinstea bunicilor
Cozonacul cu 50 de ouă al lui Păstorel
Cum se prepară mucenicii – reţete de o sută de ani. Despre mucenicii moldoveneşti opăriţi.
De ce era numit pandişpanul „pâine de Spania”
De la ce vine numele „poale-n brâu”. Reţeta Sandei Marin şi cea a lui Păstorel pentru plăcintele moldoveneşti
Deserturi boiereşti din Moldova secolului al XIX-lea
Despre fiul cofetar al lui Ion Creangă
Istoriile unor prăjituri care au făcut carieră şi în cofetăriile noastre
Kogălniceanu şi Negruzzi, pionerii artei culinare în Moldova
O istorie românească a cozonacului
Pâinea spaniolească sau friganele next level, un fel de burgeri dulci
Reţete vechi şi foarte vechi de cozonaci
Semnificaţia mucenicilor. De ce se fac în formă de 8
×
Acest website foloseşte cookie-uri. Prin navigarea pe acest site îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai mult
Am înţeles