Faguri

Elena Catrinariu

  

Ingrediente

250 g zahăr
100 g ulei
4 ouă întregi
4 linguri de smântână fermentată
1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet sau zeamă de lămâie
esenţă de care preferaţi
un praf de sare
300 g făină

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi apoi se lasă jumătate de oră la odihnit, la temperatura camerei.

Avem nevoie de o formă specială pentru faguri, dar se poate folosi şi aparatul de vafe, doar că vor ieşi nişte faguri mai mari.

Punem forma pe plită şi o ungem cu puţin ulei, o lăsăm la încins bine, apoi reglăm temperatura la mediu.

Când s-a încins bine punem doi făgurei folosindu-ne de o linguriţă şi închidem forma, întoarcem pe partea cealaltă. Nu lăsăm foarte mult pentru că dacă temperatura este corectă se vor face destul de repede. Procedăm la fel cu toată compoziţia, dacă mai este nevoie din când în când pensulăm cu puţin ulei forma, să nu se prindă fagurii.

Când sunt gata îi umplem cu ciocolată tartinabilă sau gem de care doriţi.

Poftă bună!

Aceasta este rețeta care îmi aminteşte de copilărie, care nu lipsea niciodată de pe masa noastră de sărbători! Ba chiar am moştenite de la mama mea rețeta și o formă de faguri, cu care fac uneori şi eu, pentru a-mi aminti cu drag de momentele petrecute cu cei dragi.