Mix & Match
Langue de chats, o rețetă pariziană de la 1935
Langue de chat (sau limbi de pisică) sunt acele fursecuri subțiri, lunguiețe si care se rup cu un zgomot, iubite mult în copilărie, mai ales de generațiile trecute de 40 de ani. Se servesc ca atare, de exemplu lângă mousse-ul de ciocolată sau pot intra în componența unor deserturi mai complexe, precum tortul Joffre al Casei Capșa.
Reţete vechi pe gusturi noi
Baclava
Cărțile vechi de bucate au toate câte o rețetă de baclava, un cataif și o sarailie; unele rețete sunt cu nucă, altele cu migdale, “fisticuri”, rom sau apă de floare de portocal.
Reţete vechi pe gusturi noi
Pască cu orez
Sanda Marin oferă un număr generos de rețete și variante de pască în cartea sa de bucate. Noi am încercat trei dintre ele - le găsiți pe toate pe site, plus o variantă modernă de pască fără aluat.