Oameni care ne inspira
Blancmange
Un desert fin, dar destul de simplu preluat din bucătăria franțuzească și adus în contemporaneitate cu ajutorul bloggeriței Elena Popa @sweets.and.others
Reţete vechi pe gusturi noi
Tort Richard
“Călăuza vestalei moderne” este un mic volum dedicat gospodinelor din 1934, în practică o carte de bucate cu rețete lapidare după standardele de azi, dar doldora de reclame și advertoriale adresate tinerelor femei, părinților buni ce se îngrijesc de zestre, logodnicilor și familiilor moderne interesate de progres, cuptoare electrice și iluminatul bucătăriei. În cadrul acestui volum, tortul Richard este explicat în 6 rânduri și nu i se dă o rețetă de cremă, propunându-se “moka sau chocoladă”. Cum nu am reușit să identificăm aceste rețete, am folosit pentru cremă un ganache simplu, păstrând astfel nealterat spiritul desertului.
Reţete vechi pe gusturi noi
Budincă de ciocolată - rețeta lui Kogălniceanu (1841)
“Luăm 44 dramuri de migdale pisate și le amesticăm” cu puțin dintr-una, ceva dintr-alta, o mână de asta și o mână de aia. Băgăm la cuptor și așteptăm cuminți preț de un sfert de ceas sau mai mult.