Altfel de cozonaci: baigli, panettone, rosenkrantz
Ce deserturi făceau nobilii ardeleni în 1680
Cum se prepară mucenicii – reţete de o sută de ani. Despre mucenicii moldoveneşti opăriţi.
Cum şi de ce foloseam ghimbir şi şofran în deserturi acum sute de ani
De la „cupeţii” din Şcheii Braşovului la „braşoave” şi cofeturile din oraşul de sub Tâmpa
Despre tăiţeii cu nucă, zahăr sau mac şi alte deserturi cu paste făinoase
Dulciuri ardeleneşti din secolele XVI-XVII
Friganelele, un desert de 2000 de ani
Hencleş sau lichiu, desertul care nu lipseşte de Paşte în comunităţile săseşti
Kürtős Kalács, prăjitura brevetată de slovaci. Cum se făcea în interbelic şi cum îl poţi face acasă
Marţipanul, plastilina dulce a cofetarilor. Îl folosim de dinainte de 1600
Pâinea spaniolească sau friganele next level, un fel de burgeri dulci
Pinza, un desert pascal uitat
Povestea maghiarului care a făcut celebre deserturile ardeleneşti în America
Semnificaţia mucenicilor. De ce se fac în formă de 8
Tortul Caraiman – desertul regal dedicat lui Carol, fiul rebel al reginei Maria