Reţete vechi pe gusturi noi
Prăjitură Parlament
O prăjitură despre care se găsesc puține informații, se pare, apărută în ultimii 30 de ani, care surprinde prin gustul delicios dat în mare parte de blatul ce are la bază bucăți mari de nucă coaptă.
Reţete vechi pe gusturi noi
Tort Richard
“Călăuza vestalei moderne” este un mic volum dedicat gospodinelor din 1934, în practică o carte de bucate cu rețete lapidare după standardele de azi, dar doldora de reclame și advertoriale adresate tinerelor femei, părinților buni ce se îngrijesc de zestre, logodnicilor și familiilor moderne interesate de progres, cuptoare electrice și iluminatul bucătăriei. În cadrul acestui volum, tortul Richard este explicat în 6 rânduri și nu i se dă o rețetă de cremă, propunându-se “moka sau chocoladă”. Cum nu am reușit să identificăm aceste rețete, am folosit pentru cremă un ganache simplu, păstrând astfel nealterat spiritul desertului.
Reţete vechi pe gusturi noi
Tortul de bezea numit Vacherin de Emil Frederic (1923)
Pentru iubitorii de brânzeturi, Vacherin este un tip de brânză de vaci, franceză sau elvețiană.