Reţete vechi pe gusturi noi
Prăjitura Joffre și tortul care i-a urmat
Nimeni nu știe rețeta originală, poate doar cei care se ocupă în prezent de Casa Capșa.
Reţete vechi pe gusturi noi
Tort Richard
“Călăuza vestalei moderne” este un mic volum dedicat gospodinelor din 1934, în practică o carte de bucate cu rețete lapidare după standardele de azi, dar doldora de reclame și advertoriale adresate tinerelor femei, părinților buni ce se îngrijesc de zestre, logodnicilor și familiilor moderne interesate de progres, cuptoare electrice și iluminatul bucătăriei. În cadrul acestui volum, tortul Richard este explicat în 6 rânduri și nu i se dă o rețetă de cremă, propunându-se “moka sau chocoladă”. Cum nu am reușit să identificăm aceste rețete, am folosit pentru cremă un ganache simplu, păstrând astfel nealterat spiritul desertului.
Reţete vechi pe gusturi noi
Prăjtura Caraiman
Legende urbane îl creditează pe Iosif Strassman cu inventarea acestei prăjituri ca omagiu adus munților și lui Carol al II-lea, cel care, după renunțarea la tron pentru Elena Lupescu, a devenit cetățeanul Carol Caraiman.