Reţete vechi pe gusturi noi
Bărcuțe Mamaia
O rețetă de fursecuri rafinate a bucătarului regal Iosif Strasman publicată postum în 1981, dar probabil datând din anii ’30, când în stațiunea Mamaia se construia reședința regală.
Reţete vechi pe gusturi noi
Tort Richard
“Călăuza vestalei moderne” este un mic volum dedicat gospodinelor din 1934, în practică o carte de bucate cu rețete lapidare după standardele de azi, dar doldora de reclame și advertoriale adresate tinerelor femei, părinților buni ce se îngrijesc de zestre, logodnicilor și familiilor moderne interesate de progres, cuptoare electrice și iluminatul bucătăriei. În cadrul acestui volum, tortul Richard este explicat în 6 rânduri și nu i se dă o rețetă de cremă, propunându-se “moka sau chocoladă”. Cum nu am reușit să identificăm aceste rețete, am folosit pentru cremă un ganache simplu, păstrând astfel nealterat spiritul desertului.
Reţete vechi pe gusturi noi
Prăjitura “Cartof” inspirată de o rețetă a Sandei Marin (1945)
Cofetăriile încă mai poartă în pântecele vitrinelor mici cartofi îmbrăcați în praf de cacao.